Panouri radiante cu infrarosu – o alternativa pentru viitor

Prognoza meteo pe timp de iarna, fie ca stam la casa, fie ca stam la bloc, ne cam sperie pe toti, nu-i asa? Pe mine, cel putin…DA… pentru ca locuiesc la casa. La ora la care scriu, afara ninge ca-n povesti… iar in soba arde focul… Trist, dar adevarat… Cei care inca se incalzesc cu ajutorul sobelor, stiu cat de greu este. Astepti pana se face cald, iesi afara sa iei lemne, scoti cenusa… pare o munca colosala, nu-i asa? Mai greu este atunci cand pleci dimineata la serviciu si te intorci seara obosit si stresat, iar in loc sa te asezi confortabil pe fotoliu sa te relaxezi, trebuie sa faci focul, sa le dai copiilor botosi in picioruse ca e rece parchetul… si deja nu mai simti oboseala.

De cativa ani ma tot gandesc la o alternativa pentru incalzire, dar cum nu avem gaze in localitate… nu avem alta solutie. Acum cateva zile, am gasit un site http://panouriradiante-incalzire.ro/ despre panourile radiante cu infrarosu. Ce am citit m-a uimit si cred ca este intr-adevar o alternativa pentru viitor. 

Panourile radiante cu infrarosu sunt panouri electrice care se folosesc de puterea radiatiilor infrarosii pentru a incalzi.

M-au uimit avantajele pe care le au aceste panouri radiante. Ele incalzesc cu prioritate obiectele din camera, aerul fiind incalzit in mod indirect de obiectele incalzite in prealabil. Deci…adio, igrasie in colturi!! Astfel, intreaga locuinta este incalzita uniform si se reduc pierderile de caldura.. Ma incanta acest lucru deoarece copiii mei, ca toti copiii de altfel, obisnuiesc sa se joace direct pe parchet si… e rece.

Citind articol dupa articol, am aflat pe http://www.chibzuintza.ro/incalzire-panouri-radiante-infrarosu/ ca aceste radiatii infrarosu sunt de unda lunga si sunt benefice pentru organism prin distrugerea anumitor tipuri de virusi de hepatita, prin tratarea hemoroizilor, ajuta la circulatia sangelui, la reducerea semnificativa a greutatii corporale, imbunatatesc aspectul pielii. Iar acestea sunt cateva dintre exemplele pe care le-am retinut.

Un alt avantaj il reprezinta simplitatea montajului. Daca sotul meu s-a descurcat cu montarea unui dulap sau a unui pat… sunt convinsa ca se descurca si cu montarea panourilor. Cu o bormasina si cateva suruburi de prindere ar trebui sa fie simplu, nu-i asa? Ma incanta si grosimea redusa a panourilor deoarece economisesti spatiu!!!

Lista avantajelor continua: randament de aproape 100%, nu emana gaze toxice (ceea ce este foarte important), ajuta la eliminarea igrasiei, regleaza umiditatea in incapere si mentine o temperatura constanta in toata casa!!!

Dar, sa ne oprim asupra aspectului care ne intereseaza pe toti, si anume, consumul si costul de achizitie. Dupa cautari indelungate, am descoperit ca pentru o suprafata de 100mp, consumul este redus aproape la jumatate fata de consumul unei centrale pe gaze!!! Nu ca am avea asa ceva, dar ma gandesc ca in urmatorii cativa ani, ar putea rasari gazele si pe strada noastra!! :)) La o centrala pe gaze trebuie sa avem in vedere costurile centralei, ale caloriferelor, ale tevilor, costurile de revizie periodica, durata de viata (aproximativ 8-10 ani),precum si pericolul la care suntem expusi.

Panourile radiante au o durata de viata de 20-25 de ani, iar garantia este de 5-10 ani!!!

Costul de achizitie depinde de dimensiunile panourilor, insa pentru o dimensionare profesionala trebuie luat legatura cu firma respectiva. Aceste dimensiuni difera in functie de dimensiunea incaperii in care vrem sa fie instalat, iar timpul de incalzire este de 10-15 minute!

Asadar, ma declar multumita de informatiile gasite pe site si, mai ales, de avantajele pe care le ofera acest tip de incalzire!

 

15 gânduri despre “Panouri radiante cu infrarosu – o alternativa pentru viitor

  1. Ma enerveaza maxim cand nu gasesc informatii despre pret pe site. Ceva general de exemplu, un panou de dimensiunea x costa atat. Ca sa iti faci o idee. Mi se pare super aiurea sa dai telefon ca sa afli cat costa. Dai telefon cand vrei sa stii exact ce sa cumperi pt casa ta, dar totusi trebuie sa ai un pret. Sau poate nu am gasit eu pe site preturile?

    Apreciază

Lasă un comentariu